Переведення студентів ВНЗ АР Крим та м. Севастополя до інших навчальних закладів

Друк PDF

Повідомляємо, що МОН надало роз'яснення щодо переведення студентів ВНЗ АР Крим та м. Севастополя до інших навчальних закладів

Міністерство освіти і науки України дозволило керівникам вищих навчальних закладів здійснювати переведення студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах розташованих на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, за спрощеною процедурою. Про це йдеться в листі МОН України від 20.03.2014 № 1/9-161.

Підставою для прийняття такого рішення стали численні звернення студентів, які навчаються у вищезазначених навчальних закладах у зв’язку з ситуацією що склалася на території Автономної Республіки Крим.

МОН України дозволило здійснювати переведення студентів першого курсу без погодження з Міністерством та під час навчального процесу.

У випадку відсутності вільних місць з відповідного напряму дозволено використовувати вакантні місця, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету з інших напрямів (спеціальностей).

Даний дозвіл поширюється і на осіб, які навчаються у вищих начальних закладах Автономної Республіки Крим та м. Севастополя за рахунок коштів фізичних осіб і погоджуються навчатися у відповідних навчальних закладах інших регіонів України. Переведення таких осіб рекомендовано здійснювати на договірній основі.

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Пр. Перемоги, 10,  м. Київ, 01135, тел. (044) 481-32-21, факс (044) 236-10-49

E-mail: ministry@mon.gov.ua, код ЄДРПОУ 38621185 _______________________________________________________________________________________

від  20.03.2014 № № 1/9-161

Керівникам вищих навчальних закладів

Щодо переведення студентів

До Міністерства освіти і науки надходять численні звернення студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах, розташованих на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя стосовно переведення їх на навчання до вищих навчальних закладів, розташованих в інших регіонах України.

Зважаючи на ситуацію, що склалася, Міністерство дозволяє здійснити переведення студентів вищих навчальних закладів Автономної Республіки Крим та м. Севастополя на навчання до вищих навчальних закладів, розташованих в інших регіонах України, за спрощеною процедурою. Зокрема, дозволяється:

здійснювати переведення студентів першого курсу без погодження з Міністерством освіти і науки України та під час навчального семестру;

у разі відсутності вільних місць, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, на напрямах (спеціальностях), на які здійснюється переведення студентів, використовувати вакантні місця, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, з інших напрямів (спеціальностей) відповідних курсів навчання.

Переведення осіб, які навчаються у вищих навчальних закладах Автономної Республіки Крим та м. Севастополя за рахунок коштів фізичних осіб і виявили бажання навчатися в акредитованому недержавному вищому навчальному закладі або державному вищому навчальному закладі, що знаходиться на території іншого регіону України, рекомендуємо здійснити на договірній основі із збереженням умов оплати, що були передбачені попередньою угодою особи з відповідним вищим навчальним закладом Автономної Республіки Крим або м. Севастополя.

Про переведення студентів з одного вищого навчального закладу до іншого просимо щотижня у п’ятницю інформувати Міністерство освіти і науки України (i_baluba@mon.gov.ua) та вносити відповідні дані до Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Міністр                                                                                                                         С. М. Квіт

Юридична служба АПОС України за матеріалами mon.gov.ua